Header background

Conferentie organiseren

Conferentie organiseren

Wil je graag een conferentie organiseren? Een conferentie is een uitstekende gelegenheid om kennis te delen, te netwerken en je expertise te tonen. Mirelle Events helpt je bij het organiseren van een onvergetelijke conferentie, van planning tot uitvoering. Hieronder lees je de beste tips en wat wij voor je kunnen betekenen.

1. Begin op tijd met de voorbereiding

Een conferentie organiseren doe je niet zomaar. Je hebt waarschijnlijk al veel ideeën over het programma en het eten, maar het is belangrijk om alles goed te plannen. Begin met een duidelijk doel en ken je doelgroep goed. Wat wil je bereiken en hoe kun je je bezoekers inspireren? Begin op tijd met deze belangrijke voorbereidingen om je conferentie succesvol te maken.

2. Evenementenlocatie

Waar vindt de conferentie plaats? Een goede locatie is cruciaal. Houd rekening met de bereikbaarheid, technische voorzieningen, kosten en capaciteit. Zorg er ook voor dat de stijl en sfeer van de locatie passen bij jouw conferentie.

3. Selecteer leveranciers

Naast de evenementenlocatie moet je ook leveranciers selecteren. Denk aan cateraars, evenementenbouwers, technici en andere specialisten. Zorg ervoor dat je deze zaken zo vroeg mogelijk en duidelijk geregeld hebt.

4. Zorg voor de juiste communicatie van je evenement

De promotie van je conferentie is belangrijk. Gebruik diverse kanalen zoals social media, e-mail, jouw website en je persoonlijke netwerk. Ook de communicatie na afloop van het conferentie is belangrijk. Denk aan het versturen van een bedankje via WhatsApp, het plaatsen van foto’s op je website of het versturen van een bedankmail.

5. Sprekers

Bij een conferentie, symposium of ander kennisevent kan de kwaliteit van de sprekers het succes bepalen. Een sterke dagvoorzitter is essentieel, dus werk bij voorkeur samen met een erkend sprekersbureau. Maak een conceptprogramma met een duidelijke indeling van de sprekers, waarbij je rekening houdt met deelsessies en workshops. Zorg ook voor voldoende interactie, input, conversaties, discussies en betrokkenheid van de bezoekers in je programma.

Conferentie van A tot Z laten organiseren?

Het organiseren van een conferentie kan een flinke klus zijn. Bij Mirelle Events begrijpen we dat je wilt dat alles perfect verloopt zonder zelf in de stress te schieten. Daarom bieden wij een complete service aan waarbij we de conferentie van A tot Z voor je regelen. Vanaf de eerste voorbereidingen tot aan de opruimwerkzaamheden na afloop, wij nemen alles uit je handen. Jij en je deelnemers kunnen daardoor volop genieten zonder zorgen. Met oog voor detail en een persoonlijke aanpak zorgen we ervoor dat je conferentie een uniek evenement wordt dat je niet snel zult vergeten. Vraag direct een offerte aan.

Waarom kiezen voor Mirelle Events

  • Unieke Locaties: Mirelle Events biedt bijzondere vergader- en cursuslocaties, waaronder dynamische plaatsen zoals een voetbalstadion, wat zorgt voor een inspirerende en onvergetelijke omgeving.
  • Op Maat Gemaakte Evenementen: Elk evenement wordt op maat gemaakt met een persoonlijke aanpak, waardoor het volledig aansluit bij de wensen en behoeften van de klant.
  • Breed Dienstenaanbod: Van bedrijfsfeesten en bedrijfsuitjes tot presentaties, beurzen en thema-avonden, Mirelle Events biedt een breed scala aan diensten om elk zakelijk evenement tot een succes te maken.
  • Ervaren Team: De oprichters, Miranda en Elles, brengen een schat aan ervaring, passie en expertise mee, wat resulteert in hoogwaardige en zorgeloze evenementen.
  • Nationaal en Internationaal: Mirelle Events opereert niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten, waardoor ze in staat zijn om op elke locatie een onvergetelijk evenement te creëren.

Dit organiseren we ook!